Amnesty International India

Da jeg reiste til Bangalore for andre gang, hadde jeg en plan om å få muligheten til å besøke Amnesty India sitt kontor. Jeg var usikker på om jeg kom til å få gjort det og var ikke sikker om det ville passe å ta turen uanmeldt. På vegen fra flyplassen til hotellet kjører drosjen feil og vi havner i noen trange sidegater i sentrum av Bangalore. Vi stopper for å kikke på kartet en ekstra gang, idet vi ser ut vinduet og leser teksten på den nærmeste bygningen; Amnesty International India! Jeg kjenner jeg får frysninger når jeg ser den velkjente gulfargen, og jeg tenker på arbeidet Amnesty gjør i India. Det føles surrealistisk, så mye som vi hadde pratet om å ta turen. At vi kjører oss bort og plutselig befinner oss ved døra til kontoret, føles som et tegn på at vi må tilbake hit. Siden vi har med oss et fjell av bagasje summer vi oss og kjører videre til hotellet, som ligger fem minutter unna.

Noen dager senere står vi igjen utenfor bygningen og tenker at vi tar sjansen på å møte opp uten noe avtale på forhånd. Vi blir møtt av et par vennlige fjes i hoveddøra og vi spør om vi får lov til å komme inn en tur. 

Vi blir guidet rundt i lokalet og inn på kontoret til de som arbeider med rekruttering av nye medlemmer. De forteller oss om arbeidet de har gjort for Rohingyaflyktingene, hvor Amnesty International har samlet inn 660 000 underskrifter i India alene. De oppfordrer myndighetene til å stoppe masseutvisningen av 40.000 rohingyaer. Det er inspirerende å høre hvordan de arbeider for å nå ut til folk, de står på stand i gatene og på sentre.

En sak de forteller at engasjerer mange, er kvinners rettigheter. De jobber med en kampanje som heter «Ready to Report», som handler om at kvinner skal kunne rapportere og anmelde seksuelle overgrep til politiet på en trygg måte,  uten å bli offer for fordommer. I dag har Amnesty International i underkant av 65 000 støttemedlemmer i India, og mange vi har snakket med i byer vi har reist så langt, har hørt om organisasjonen.

Vi reiser fra kontoret med ekstra påfyll av engasjement, som vi kommer til å ta med tilbake til Norge og den lokale Amnestygruppa i Volda!

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *