Varanasi – En bildespesial

Det største inntrykket kom først mot slutten av turen. Likbålene i Varansi og elven Ganges som er 2000 km lengre enn vår egen Glomma. Når jeg ser tilbake på oppholdet i denne byen, så skulle jeg ønske vi var der i mer enn fire dager.

Dette innlegget handler derfor om Varanasi, formidlet gjennom bilder.

 

img_0446-min
Det er ikke uvanlig å se vogner fulle av frukt og grønnsaker eller andre delikatesser rundt i gatene. Dette finner du over hele India, ikke bare Varanasi.
img_0367-min
Et typisk boligstrøk i Varansi. Her er det om å gjøre å passe seg for kurukene som ligger klare til å tråkkes på.
img_0370-min
En mann som overraskende nok slapper av kl. 11 om morgenen. Kanskje ikke så rart, ettersom det er vanlig å stå opp rundt kl. 5 for å bade i Ganges.
img_0439-min
Etter hver monsoon har elven Ganges steget og lagt et lag med gjørme over trappene som går nedover. Her jobber to frivillige med å rydde vekk gjørmen slik at indere kan utnytte plassen til sitt morgenbad.
img_0438-min
Artig nok er ikke dette apekatter, men trolig noen ungdommer som tilbringer dagen på taket og titter ned på de forbipasserende.
img_0436-min
Det er lett å drømme seg bort i den hellige elven.
img_0434-min
Ved et samlingssted i en Ghat.
img_0433-min
Oversiktsbilde: her er kameraet vendt nedover elven Ganges. Vi spankulerte nedover elven som på denne tiden av året er lav og laber i strømmen.
img_0431-min
En butikk, trolig nedlagt etter åpningstidene å dømme.
img_0429-min
En bolig i et felleskap. Nedover en gate like ved der vi befant oss var det lagt opp en tykk mur med omlag 13 dører felt inn. Her bor store Indiske familier på under 10 kvadratmeter.
img_0422-min
Inn i byen: Ikke uvanlig sitter gjerne håndarbeideren utenfor lokalet.
img_0416-min
Likbål: I en ghat ved elven Ganges brenner indere sine fedre, mødre, bestemødre og bestefedre. Ikke barn, da disse blir bundet til en stein rundt nakken og sunket ned i elven Ganges. Dette på grunn av at barn er uskyldige, og ikke må renses. Det er strengt forbudt å ta bilder av likbålene, til tross for at nesten alle indere selv bryter denne regelen.
img_0412-min
Noen senere uti enn andre. Det er også vanlig å bade midt på dagen.
img_0411-min
En mann og to apekatter. Her mottar han betaling for å se på apekattene han har kledd opp.
img_0408-min
Indere kan oppfattes rolige og vennlige mot dyr. Her er et eksempel på nettopp dette, til tross for at vi samme dag observerte noen som kastet stein på og sparket løshunder ikke langt unna der dette bildet er tatt.
img_0384-min
På tide å komme seg på skolen, rett etter morgenbadet i elven Ganges.
img_0380-min
En kvinne som tar på en hellig gud før hun går videre til sitt.
img_0374-min
En brygge som settes opp i anledning til en festival.
img_0373-min
Enda et bilde av en bolig i muren som tidligere er tatt opp.
img_0372-min
Morgenvasken foregår ikke alltid i elven Ganges.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *